11/05/2018

Ставка на розрив


Відвідав вчора захід, присвячений гібридному впливу Росії на вибори президента України. Експерти, що зібрались, висловили багато цікавих думок. Наведу саме ті, які для мене виглядають найважливішими та найцікавішими.

- Великою помилкою українського політикуму продовжує залишатись гра на "розрив" суспільства, коли, наприклад, одних політиків називають "агентами" Кремля і робиться це з легкістю і бездоказово, а інші на цьому тлі виглядають "добрими та хорошими", тому що начебто не є агентами. І чи хтось може сформулювати, що таке "агент Кремля" в сучасному розумінні українського політика? Бо насправді - це є таврування і відхід від суті справи. Якщо промоніторити ЗМІ за останній час, то можна зробити висновок, що в нас відсотків 80 політиків є агентами Кремля.

- Для підтримки Росією когось із кандидатів їй не потрібно напряму фінансувати цю персону, тому що є багато можливостей для того, аби зробити це завуальовано.

- Путіну достатньо публічно висловитись на підтримку тієї чи іншої політичної фігури в Україні, щоби знищити її репутації та політичні перспективи.

- Немає ніякої "гібридної війни", справа в тому, що Україна всі роки своєї незалежності знаходилася під інформаційним впливом Росії, що і дозволило останній, захопити Крим.

- Без частини Донбасу та Криму росіянам стало набагато складніше маніпулювати результатами виборів в Україні. Для РФ сьогодні набагато вигідніше робити ставку не на проросійські сили, а на "корисних дурнів у вишиванках", тобто націоналістичні сили. Це буде робитися для хаотизації виборчого процесу і розділу та розриву українського суспільства. Дестабілізація України повинна відбуватися через радикалізацію політичного процесу. Для РФ важливіше не те, хто переможе у президентських виборах в Україні, а зіштовхнути максимально всіх кандидатів між собою.

- Не треба думати, що корупціонери – це виключно проросійські сили, бо серед них вистачає і українських патріотів.

- Всі нові інформаційні ідеї та ініціативи зараз не зможуть ні на що вплинути, бо будуть сприйматися в суспільстві чи як «рука Москви» чи як тиск влади на свободу слова.

- Українська держава повинна робити ставку на українізацію суспільства і робити все можливе для того, щоб громадянам було складно отримати "російський контент".

- Сьогоднішня пропаганда діє через сумнів. Читачів новин змушують сумніватися в усіх твердженнях та фактах.

- Основні важливі чинники для людей – це добробут та безпека. Політикам потрібно враховувати, що без одного не буде іншого.  

- Було б краще, коли кандидати в президенти поза очі не поливали брудом один одного, а виходили між собою на дебати. Тоді б було видно, хто з них чого вартий набагато краще. Скоріше за все, після дебатів, відсотки популярності таких умовних кандидатів, як Вакарчук та Зеленський, значно впали.

- Скільки буде існувати сучасна Росія, стільки буде відбуватися її втручання у справи України. Фактично відбувається цивілізаційна війна. Без України немає легітимізації російського тлумачення історії, державного буття та сенсу існування. Бо якщо взяти до уваги, що українці і росіяни - це різні народи, то виходить що історія Росії значно коротша та менш всеосяжна, починається тільки з XIII ст, та ще й значною мірою викривлена. В такому випадку у РФ зникає фундамент її імперського існування і це загрожує повній дезінтеграції країни. 



x

Немає коментарів:

Дописати коментар

Рекомендований допис

Ленін як коронавірус

"Вчення Маркса всесильне, тому що воно вірне", - сказав у свій час Володимир Ульянов (Ленін) і в той самий час почав корегувати...

Популярні публікації